אין ספק שבניית צוות מנצח מקומי הוא אחד ממפתחות ההצלחה להשקעה מרחוק בנדל״ן בארה״ב. בפוסט היום נדבר קצת על איך בונים צוות כזה ואיך עובדים עם נותני שירותים בארה״ב.
ראשית, נדבר על כמה דגשים בעבודה מול נותני שירות בארה״ב:
-ביישנות: לא משנה עם מי אתם מדברים, אל תירתעו. אם תתביישו ותחששו לבצע שיחות רבות ולתקשר עם אנשים חדשים, לא תתקדמו.
-אנשים: אתם צריכים לזכור שנדל"ן הוא עסק של אנשים. אומנם אנחנו עוסקים בנדל״ן דומם, אך עסקי הנדל״ן מצריכים תקשורת עם אנשים והרבה ממנה.
אני יכול לשתף שאחד הדברים שתרמו לצמיחה המואצת של החברה שלנו היא העובדה שאנחנו מבצעים כמה שיחות שצריך עם אנשים עד שאנחנו מוצאים בדיוק את מה שאנחנו מחפשים.-
-החלטיות: דעו בדיוק מה אתם מחפשים ותהיו מאוד ברורים במה שאתם מחפשים כאשר אתם מדברים עם נותן שירות פוטנציאלי.
-משא ומתן: אל תחששו לנהל מו״מ כאשר מישהו מציע שירות. לדוגמה, אל תפחדו לבקש לשנות את תנאי החוזה שמציג לכם נותן השירות אם משהו לא נראה לכם תקין. זכרו, צריך שניים לטנגו.
–נואשות: כמו כל דבר בחיים, גם בעסקי השקעות הנדל״ן בארה"ב אסור להיות נואש. אם יש משהו בנותן השירות שלא מתיישב עם מה שאתם מחפשים, אל תתפשרו והמשיכו לחפש עד שתמצאו את נותן השירות הנכון לצרכים שלכם. זכרו, יש הרבה דגים בים.
ואם בנואשות עסקינן, אני מניח שמי שעשה קצת נדל״ן (בארה״ב או בכל מקום אחר בעולם) כבר יודע שבקרב קבלנים יש הכי הרבה מקרי מוות של קרובי משפחה מכל פלח אחר באוכלוסיה (כך על פי דיווחיהם ללקוחות לפחות). העובדה שסבתא שלהם יכולה למות 15 פעמים לפחות היא בהחלט ייחודית. אם האמור נשמע לך מוכר, מגיע לך יותר טוב. אל תהיה נואש ותתפשר. הגיע הזמן לחפש קבלן אחר.
אז איפה מוצאים נותן שירות שיתאים לנו? ישנם כמה שלבים בחיפוש אחריהם, נדגים על קבלנים:
–קבוצות פייסבוק של משקיעי נדל״ן באזור ההשקעה שלך: חיפוש פשוט עם המילה "קבלן" ייתן לכם מספיק תוצאות כדי להתחיל לבצע שיחות, אם כי עליכם לחקור אודותיהם בזהירות כי לא קיבלתם המלצה מהימנה עליהם מאנשים שאתם מכירים.
-חיפוש בגוגל ובפייסבוק: חפשו את שם העיר בו אתם משקיעים + כותרת חיפוש בגוגל מפות ובפייסבוק. למשל "קבלן קליבלנד". מיינו את הביקורות לפי ביקורות חדשות וקראו אותם בגוגל מפות ופייסבוק.
אל תקחו את כל מה שכתוב כמובן מאליו, אך אפשר ללמוד הרבה על נותן השירות על ידי קריאת חוות הדעת עליו. אם אתם נתקלים בביקורת גרועה, בדקו האם הקבלן הגיב וניסה לתקן את הבעיה? האם יש הרבה ביקורות רעות באופן כללי?
קראו את פרטי העבודה שביצע נותן השירות מהסקירה ובדקו האם זה מתאים לשירות שאתם צריכים.
–תקשורת עם משקיעים באזור ההשקעה שלכם: נסו ליצור קשרים עפ משקיעים באזור ההשקעה שלכם, כתבו פוסט היכרות בקבוצות נדל״ן מקומיות ובפורומים כמו BiggerPockets ותתחילו ליצור קשרים עם משקיעים אחרים. בנוסף, אולי תופתעו אבל ברוב המטרו הגדולים בארה"ב יש קבוצת פייסבוק/טלגרם ייעודית למשקיעי נדל"ן ישראלים שישראלים יצרו כדי לתקשר אחד עם השני.
חשוב מאד להכיר עוד משקיעי נדל"ן ולנסות לקבל מהם המלצות על קבלנים טובים. כמובן שתצטרכו ליצור מערכת יחסים טובה עם המשקיעים האחרים מכיוון שהם לא ימסרו את כל הצוות המנצח שלהם מיד. ככל שההיכרות תעמיק ואתם גם תעזרו למשקיעים אחרים תתפתח תקשורת ועזרה הדדית.
נסו לקבל מהממליץ פרטים רבים ככל הניתן על נותן השירות: איזה סוג של עבודה הם עשו? האם הם עמדו בלוחות הזמנים? האם התמחור היה הוגן? איך הייתה התקשורת איתם?
בקשו כמה תמונות כדי לראות את עבודתם בצורה ויזואלית. כמובן שעומק המחקר על נותן שירות יהיה בהתאם לגודל העבודה הדרושה לנו. אם נחפש קבלן לעבודה גדולה נשקיע הרבה בבדיקה שלו ואם מדובר על החלפת ידית ב-50 דולר נבדוק, אך באופן בסיסי יותר ונגלה תוך כדי העבודה.
ולסיום מילה על חשיבות התקשורתיות וזמן התגובה של נותן השירות במסגרת השקעות נדל"ן בארה"ב. אפשר ללמוד הרבה על נותן שירות על ידי התבוננות בדפוסי התקשורת שלו.
אנחנו יודעים שיש הרבה deadlines כשעובדים בנדל"ן ואתם רוצים מישהו שיענה לכם בזמן ויפתור לכם בעיות בזמן אמת.
לסיכום, השקיעו בבניית הצוות שלכם ואל תתפשרו. תקשרו איתם היטב, זכרו שהם בני אדם ותפתחו עימם קשר חברי ומתמשך והקפידו על סטנדרט גבוה לעבודה.